Pronađen snimak koji raskrinkava licemerje Marinike Tepić i Dragana Đilasa (VIDEO)

Dok Đilasova zaposlena i potpredsednica stranke SSP Marinika Tepić širi paniku zbog mogućeg istraživanja prisustva rude litijuma u selu Dobrinja kod Požege, u javnost je isplivao snimak iz 2012. godine na kome je prikazano kako je vlast Tadića, Jeremića i njenog Đilasa dozvolila ista takva iskopavanja širom Srbije.

„Dok @MarinikaTepic širi paniku zbog mogućeg istraživanja prisustva rude litijuma u selu Dobrinja kod Požege, prisetimo se ovog videa iz 2012. koji vam pokazuje da je vlast njenog Dragana Đilasa, Borisa Tadića, Jeremića…dozvolila ista takva istraživanja ŠIROM SRBIJE!“, stoji u objavi na Tviteru u okviru koje je objavljen video snimak priloga iz Dnevnika RTS-a.

„Na teritoriji Srbije leži 20 odsto svetskih rezervi litijuma. Bez ovog minerala nema proizvodnje baterija i vozila na električni pogon. U narednoj deceniji potražnja za tim mineralom biće udvostručena. Procenjuje se da 20 odsto svetskih rezervi litijuma leži u našoj zemlji. Blace je jedna od sedam lokacija za koje je kanadska firma “ Ultra litijum“ dobila licencu za istraživanje. Za tim retkim mineralom tragaće i na području Lađevaca, Preljine, Trnave, Kragujevaca istočno od Valjeva i u Koceljevi. U poslu će kanadskoj kompaniji pomagati kineska firma „Betek“.„, navodi se u prilogu RTS-ovog Dnevnika 2 od 23. jula 2012.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar