Rajac: Skupština Zelene stranke

Prethodnog vikenda, u prirodi kako dolikuje, na planini Rajac održano je dvodnevno zasedanje Zelene stranke u okviru priprema za predstojeće izbore * Zelena stranka na republičke izbore izlazi samostalno * Lokalni odbori će odlučivati samostalno o nastupu na lokalnim izborima

Zelena stranka - skupština

Pored analize izbornih zakona i strateških planova za naredni period, predstavnici 50 opštinskih/gradskih odbora Zelene stranke dogovarali su se o sprovođenju izbornih radnji, kao i o predstavljanju lokalnih odbora Stranke u svojim opštinama i gradovima.

Jednoglasno je dogovoreno da Zelena stranka na republičke izbore izlazi samostalno, dok se lokalni odbori na lokalnim izborima mogu dogovarati o koalicijama, uz prethodnu saglasnost Predsedništva Stranke.

Zelena stranka - skupština 2

Na skupštini su imenovani novi funkcioneri stranke:
– na poziciji predsednika IO Zelene stranke imenovan je mr Dragan Jovanović,
– za potpredsednike stranke imenovani su Aleksandar Stanimirović iz Beograda i advokat Dragan Tomašević iz Gornjeg Milanovca.

U okviru priprema, posebna akcenat bio je na veštinama komunikacije i političkog marketinga, kako bi se Zelena stranka na najbolji način predstavila javnosti i glasačima.