SABOTAŽA u Obrenovcu: NEKO je PODVALIO jalovinu, BIA i policija pokreću istragu!

Bezbednosno-informativna agencija i policija pokrenuće istragu zbog dešavanja u RB “Kolubara”, odnosno zbog propusta koji se desio, jer je reč o smišljenoj sabotaži!

Energetska kriza koja se pre nekoliko dana dogodila, a zbog koje su stanovnici Obrenovca ostali bez struje, namerno je izazvana. Naime, reč je o sabotaži, koju su pojedinci planirali, a zbog celokupne situacije će biti pokrenuta istraga u koju će biti uključena policija i Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

Pojedinci zaposleni u Kolubari su sabotirali proces proizvodnje energije i namerno podvalili jalovinu.

– Priča se da su još prekjuče slavili, iz Montaže sa pojedinim poslovođama iz Prerade, kako su sve zeznuli i u vagone utovarili jalovinu. Neki Nestorović je jutros okupio ekipu u Montaži i čašćavao i izlanuo se da moraju da se oduže saradnicima iz Prerade, jer je posao odrađen vrhunski. Pričao je kako su uspeli da skinu Miškovića, da je ostao još Grčić, a da će kasnije da leti i Cipi… – kaže izvor.

Sagovornik objašnjava kako se u situacijama kada se utovari jalovina, reaguje, što sada, očigledno namerno nije urađeno.

– Kad je ugalj došao na traku videlo se da je pun blata i trebalo je da se zaustavi i da se levkovima isprazni i ne pusti u blok. Potom se stavi novi ugalj i onda sve bude u redu. Ako je taj ugalj je dospeo u jedan blok i izazvao zagušenje, nikako nije smeo da se pusti i u ostale blokove. To je isključivo ljudska greška. Dešavalo se i ranije da dođe po pet takvih vagona, ali se oni isključe iz pogona. Potrebno je videti ko je kontrolisao proces na toj traci i zbog čega taj vagon nije isključen – ističe sagovornik

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar