SAZNAJEMO: Miloš Vazura trošio PARE iz GRADSKOG FONDA, „oprao“ oko 50.000 evra!

Više javno tužilaštvo podnelo je prijavu protiv generalnog direktora crno-belih Miloša Vazure (34) zbog sumnji da je nenamenski izvlačio novac iz Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.


Pored njih dvojice, za zloupotrebu službenog položaja optužena je i beogradska sekretarka za sport Dragana Belojević, kao i M. D., samostalni savetnik za normativno ekonomske i poslove finansija u Sekretarijatu za sport i omladinu.

Nalog za podnošenje prijave protiv Vazure i ostalih osumnjičenih izdalo je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, a u saradnji sa policijskim službenicima UKP MUP. U daljem toku postupka sprovešće se istraga i prikupljanje dokaza, u pravcu utvrđivanja postojanja elemenata krivičnih dela.

Privođen 2017. zbog nošenja pištolja

Prvi i jedini put Miloš Vazura je privođen krajem maja 2017. godine, zajedno sa pripadnikom svog obezbeđenja Z. J. (52). Tada ih je na Voždovcu zaustavila policijska patrola, koja je pretresom njihovog vozila pronašla pištolj. Generalni direktor Partizana je tada rekao da ima neophodan papir za oružje i da je krenuo u streljanu, kao i da nije znao da se ta dozvola odnosi samo na posedovanje, a ne i na nošenje pištolja. Pošto mu je to bio prvi prestup, iskoristio je oportunitet i pristao da plati 400.000 dinara kako bi Drugo osnovno javno tužilaštvo obustavilo postupak protiv njega.

– Vazura se sumnjiči za nenamensko trošenje novca iz gradskog budžeta. Postoje indicije da je on prijavljivao FK Partizan za pojedine projekte Sekretarijata za sport i omladinu. Vrednost jednog projekta procenjuje se na oko 10.000 evra. Uz pomoć osumnjičenih iz Sekretarijata koji se terete za zloupotrebu službenog položaja direktor crno-belih je dobijao novčana sredstva, koja su prebacivana na račun Biciklističkog kluba. Potom su pare podizane sa računa kako bi ih osumnjičeni podelili između sebe – saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, suma koju su Vazura i ostali osumnjičeni izvukli i potrošili iz gradskog fonda nije veća od 50.000 evra. Prema krivičnom zakoniku Republike Srbije, za delo koje mu se stavlja na teren predviđena je novčana ili zatvorska kazna do godinu dana.

 Ko dobijeni kredit, subvenciju ili drugu pogodnost iskoristi za drugu namenu od one za koju su mu kredit, subvencija ili druga pogodnost odobreni, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine – navodi se u stavu 2 člana 209 Krivičnog zakonika.

Čekaju poziv

Odazvaćemo se čim dobijemo poziv tužilaštva kako bi se što pre utvrdilo da je moj klijent Miloš Vazura nevin, kaže advokat Veljko Delibašić.

Funkcioner kluba iz Humske izjavio je da ne zna o čemu se radi i da još nije upoznat sa detaljima krivične prijave, dok je njegov advokat Veljko Delibašić poručio da čekaju poziv za saslušanje.

 Miloš Vazura je nevin, a to ćemo i dokazati. Čekamo da dobijemo pismeno obrazloženje prijave i poziv na saslušanje od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Odmah ćemo se odazvati kako bi se što pre utvrdilo da moj klijent nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret – rekao je Delibašić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar