SAZNAJEMO: Pripadnici Belivukovog klana daće iskaze u Tužilaštvu jedan po jedan!

Pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biće saslušani danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal o ubistvu Nikole Mitića iz Beograda, koje se ovoj kriminalnoj grupi, takođe, stavlja na teret. Kako saznajemo, danas će biti saslušani Vladimir Grek (36), Srđan Lalić (35), Miloš Budimir (36) i Dejan Tešić (38).

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i njegova desna ruka i najbliži saradnik Marko Miljković, zvani Mare Mesar, biće saslušani 1. decembra, saznaju mediji.

Pored navedenih, za ubistvo Mitića tužilaštvo tereti i Bojana Hrvatina i Vlada Draganića.

Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Senad Rešović, koji je uhapšen pre oko mesec dana i on je već saslušan o Mitićevom ubistu.

– Otmica i ubistvo Nikole Mitića nisu obuhvaćeni optužnicom koja je već podignuta protiv ovog klana. Ubistvo Mitića je još u fazi istrage, dok se početak suđenja za likvidacije Aleksandra Gligorijevića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića očekuje uskoro – objasnio je ranije izvor.

Otet na Dedinju, odveden do Humske, pa u Ritopek

Mitić je, podsetimo, otet 10. avgusta 2020. na Dedinju, u blizini Ambasade SAD. Kako se sumnja, preprečili su mu put, uvukli ga u automobil i tukli sve do stadiona Partizana u Humskoj ulici, a potom ga odvezli u vikendicu u Ritopeku, gde su ga, kao i ostale žrtve, brutalno mučili, ubili, a potom njegove samlevene ostatke bacili u Dunav.

– Mitić je, kao i pripadnici Belivukove grupe, koristio aplikaciju Skaj. Kada su ga oteli, kako se sumnja, tražili su mu šifru i našli prepisku s Lazarom Vukićevićem. Belivuk i Miljković, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, preko Skaja su ostalim članovima grupe davali naloge i zadatke kako da muče Mitića. Navodno, prvo su mu odsekli prst na nozi, zatim ga davili, a potom zaklali i samleli – objašnjava izvor iz istrage.

Mitićevu “hondu”, u kojoj je bio kada su ga presreli, odvezli su na Košutnjak.

– Prijavom je obuhvaćen i Bojan Hrvatin, koji je sklopio nagodbu o svedočenju s tužilaštvom i odlučio da progovori o svim zločinima klana. On je već govorio u ubistvu Mitića – dodaje on.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar