SKANDAL: Nenada Prokića, čuvenog LDP-ovca, ispituju zbog seksualnog uznemiravanja studentkinja!

Nenad Prokić, bivša perjanica LDP-a odgovaraće pred etičkom komisijom Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) pošto ga je pet studentkinja prijavilo za seksualno uznemiravanje, saznaje SIA.


Pet studentkinja optužilo je dugogodišnjeg profesora i bivšeg narodnog poslanika Nenada Prokića za seksualno uznemiravanje. Protiv njega se trenutno vodi proces pred etičkom komisijom, koja treba da utvrdi da li je prekršio kodeks profesionalne etike fakulteta i da li bi trebalo da mu bude izrečena opomena, javna opomena ili javna osuda.

– Studenti nisu prijavili nikakva krivična dela, ali jesu prekršaje etičke prirode. Procedura je u toku, a komisija će da utvrdi da li ih je zaista bilo – kaže dekan FDU Miloš Pavlović.
Četiri prijave protiv Prokića bile su anonimne, dok je jedna bila pod imenom i prezimenom.

 Preuzeo sam službeno zavedenu prijavu od bivše studentkinje za slanje neprimerenih fotografija. Na jednoj je moje lice na plaži, a na drugoj sam na ležaljci u kupaćim gaćama do kolena, okružen ljudima. Te slike su greškom poslate, ne sećam se kome sam hteo da ih pokažem, ali njoj nisam. Takve fotografije ne mogu da budu razlog za anksioznost trezvenim osobama – kazao je profesor Prokić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar