Skupština slobodne Srbije (SSS) uputila opozicionim strankama predlog podele kvota

Udruženje građana Skupština slobodne Srbije (SSS) uputilo je predlog podele kvota vodećim opozicionim partijama, Stranci slobode i pravde, Narodnoj stranci i Demokratskoj stranci za predstojeće izbore.

U dokumentu pod nazivom Dogovor 4, kako prenosi Nova.s, predlaže se način raspodele mandata, kao i kako bi se birali kandidati za predsednika i gradonačelnika Beograda.

U SSS smatraju da bi ovaj dokument morao da bude usaglašen do 15. novembra, a potpisnici bi, prema njemu, postavili sebi kao ciljeve -osvajanje minimum 25 odsto glasova na beogradskim izborima, 20 odsto na parlamentarnim izborima i ulazak u drugi krug predsedničkih izbora.

Član Skupštine slobodne Srbije Božo Prelević za Novu kaže da njihova ponuda važi u slučaju da su lideri stranaka spremni da stave na stranu lične interese i navodi da su predložili da lideri stranaka ne mogu biti ni na jednoj izbornoj listi, kako bi se otvorila mogućnost pobede na sledećim izborima.

On dodaje da je njihov predlog da kandidati za predsednika i nosilac liste za beogradske izbore budu ljudi iz kruga uglednih, kredibilnih, nekompromitovanih nestranačkih ličnosti.

Opozicione stranaka se još nisu dogovorile oko zajedničkog učešća na predstojećim izborima.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar