Srpska estrada zgrožena pljuvanjem urednice RTS-a Olje Kovačević po Srbiji!

Kontroverzna i ozloglašena urednica tzv. zabavnog programa RTS Olivera Kovačević blaćenjem izvođača, kompozitora i svih kreativaca Srbije pokušala da objasni zašto predstavnici Srbije godinama loše prolaze na Evroviziji!

Bez obzira na to što Evrovizija u očima mnogih deluje kao najnevažnija stvar na svetu, parada šund pesama i kič nastupa, čini se da u Srbiji ovaj muzički festival i dešavanja na njemu svake godine poprimaju sve ozbiljnije razmere, pa se plasman naših predstavnika komentariše kao da je od državnog značaja. Nezadovoljstvo zbog 15. mesta koje je u Roterdamu zauzela grupa „Harikejn“ kao da je postalo ozbiljan fenomen, pa je ceo događaj komentarisala Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica tzv. zabavnog programa RTS-a.

Iako uređuje program Javnog servisa, ona se iz samo njoj znanih razloga ipak odlučila da gostuje na poznatoj piratskoj kablovskoj televiziji #N1, koja se godinama već ilegalno emituje u Srbiji na privatnoj tajkunskoj kablovskoj mreži, gde je iskoristila priliku da, pored diskusije na temu „zašto nismo bili bolji“, napljuje domaće izvođače, kompozitore i kreativce pokušavajući da dokaže da zato Srbija tobože nema dostojnog predstavnika za ovo takmičenje!

 „Harikejn“ su imale dobar nastup, one su se potrudile, pobednice su Beovizije i zato su bile na Evroviziji. Da li je plasman mogao da bude bolji, pa uvek može bolje, ali zadovoljni smo i ovim – rekla je urednica tzv. zabavnog programa RTS-a.

Na pitanje voditeljke sa kojim se sve problemima susreće domaća organizacija koja bira predstavnika na Evroviziji, Olja nije štedela reči kritike na račun stanja u domaćem šou-biznisu i opisala ga skandaloznim rečima.

 Mi smo kao zemlja mali, naš kreativni potencijal je mnogo manji nego velikih zemalja, a to vidimo tek kada odemo u svet. U Srbiji nema ničega dovoljno, nema dovoljno dobrih pevača, ni dobrih kompozitora, ni kreativaca, čini se da svega imamo ali u malom broju. U Srbiji ne postoji velika zvezda koja želi da se takmiči. Neko afirmisan neće da se takmiči sa nekim nepoznatim. Mi smo zvali neke od tih ljudi da se prijave, ali nisu zainteresovani jer je njihova karijera odmakla od toga i neće da rizikuju da ne pobede kako na Beoviziji tako i na Evroviziji. Da smo znali da će pobediti rok pesma, mi bismo poslali Đuleta Van Goga iako on mrzi Evroviziju – pravdala se Olja Kovačević, ponižavajući srpske muzičare svojim skandaloznim izjavama.

Nakon insistiranja fanova da baš on bude predstavnik na Evroviziji 2022, pozvali smo Acu Lukasa da prokomentariše izjavu Olje Kovačević.

 Malo je reći da sam šokiran izjavom gospođe Olivere, ali me ne čudi kada sam video na kojoj televiziji je to rekla. Što se tiče manjka onih koje je gospođa spomenula, pre bih rekao da je manjak onih koji su na odgovornim mestima, a sada tamo sede pogrešni ljudi, što je ona potvrdila svojim rečima i delima – rekao je popularni folk pevač.

 

Na pitanje kako komentariše njenu izjavu da velike zvezde neće da se takmiče jer se plaše poraza, Lukas je izjavio:

– Stojim joj na raspolaganju da kao najveća srpska i balkanska zvezda predstavljam našu zemlju na Evroviziji – rekao je Aca.


Maja Nikolić, koja se takmičila na nekoliko Beovizija ali nikada nije otišla na Evroviziju, za Alo! je prokomentarisala tvrdnje gospođe Kovačević.

– Nisam sigurna da je Olja baš to izjavila jer to onda znači da nije muzikalna niti muzički obrazovana. U šoku sam. Vladimir Graić je doveo Evroviziju u Srbiju, Joksimović je bio drugi i odličan je kompozitor. Ja imam 25 prvih nagrada na evropskim festivalima. Marija Šerifović razbija kako peva. Ne znam na koga je Olja mislila, ali treba da vodi političke emisije jer očigledno nema sluha. Srbija ima najveće talente i kreativce na svetu – rekla je temperamentna Nišlijka.

Producent i najuspešniji estradni menadžer u regionu Saša Mirković, zahvaljujući kojem je Marija Šerifović pobedila na Pesmi Evrovizije, takođe je šokiran izjavom Olivere Kovačević.

– Siguran sam da Olivera Kovačević baš mrzi Srbiju. Posle ovakve izjave i vređanja cele Srbije mora pod hitno da bude oterana sa RTS-a, a da se njene i malverzacije njene redakcije istraže – zaključio je Mirković.

Folk pevačica Andreana Čekić takođe je bila neprijatno iznenađena kada smo je pozvali da prokomentariše Oliverinu izjavu.

– Njena izjava se većinom sastoji od reči „malo“, „nema“ i „nedovoljno“, što govori isključivo o njoj i njenom ličnom stanju. Mislim da ne treba puno komentarisati osobu koja nema veze sa muzikom i kojoj je fokus na „nemanju“. Naša muzička scena i te kako ima dobre pevače, dobre kompozitore i prave umetnike. Medijski prostor se u Srbiji, nažalost, većinom pruža onom šljamu koji nema ni talenat ni mozak, pa je verovatno mislila na taj šljam. Savetovala bih gospođu da ubuduće propagira nešto pozitivno vezano za našu zemlju i njene umetnike jer ih i te kako ima – rekla je Andreana.

Devojke su bile solidne, ali ne zavisi sve od njih!

Pop pevačica Goca Tržan nije želela da komentariše Oliveru izjavu jer, kako kaže, nije sigurna da li je ona to zaista i rekla, ali se osvrnula na ovogodišnje predstavnice, grupu „Harikejn“.

– Mi smo imali solidnog predstavnika ove godine. Devojke su dobro izgledale, dobro pevale… Ne znam u kom kontekstu je ona to rekla, ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Ne možemo očekivati da uvek budemo prvi, drugi ili treći, jer plasman na Evroviziji ne zavisi uvek od predstavnika određene zemlje već i od geopolitičke situacije – rekla je Goca.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar