Srpski tekvondo ne brine za budućnost, Božanić i Hodabahši: Glavni cilj Olimpijada u Parizu

Posle osvajanja zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu u tekvondu Nadica Božanić i Mahdi Hodabahši kažu da nema vremena za mnogo slavlja pošto se spremaju za druge turnire, a kao glavni cilj navode Olimpijske igre u Parizu.

Sa Svetskog prvenstva u tekvondu u Meksiku, naša reprezentacija vratila se sa 5 medalja: 2 zlata, jedno srebro i dve bronze. Pored toga četvrti smo po ukupnom učinku, treći u konkurenciji žena, a MVP prvenstva sveta je Mahdi Hodabahši. Važna je i činjenica da imamo spoj nove generacije i boraca koji su iskusni, tako da smena generacija neprimetno prolazi.

Razgovor Bojane Marković sa Nadicom Božanić i Mahdijem Hodabahšijem

Nadica Božanić, osvajačica zlatne medalje rekla je da se utisci još nisu slegli, ali da uskoro imaju bitan turnir pa će se posle njega radovati.

Nadica Božanić je nekadašnja kadetska šampionka Evrope i juniorska svetska prvakinja, a ima i srebro sa Olimpijskih igara mladih 2018. godine.

Govoreći o osvajanju zlata na Svetskom prvenstvu kaže, da ranije nije obraćala pažnju na žrtve koje se podnose, ali da je sada u seniorskoj konkurenciji sve mnogo teže.

„Mnogo mi znači ova medalja. Meni je najveći cilj zlatna medalja sa Olimpijskih igara. Dokle ćemo dogurati, videćemo, ali ovi bodovi mi mnogo znače. Uspela sam da dobijem iskusnu Koreanku, koju je i Milica Mandić dobila na Olimpijskim igrama. Trener me uputio na taktiku, tako da sam bila i hitrija i brža od nje i pobedila sam“, navela je Božanićeva.

Osvajač zlatne medalje Mahdi Hodabahši kaže da je na Svetskom prvenstvu imao veoma težak žreb i da je išao korap po korak, analizirali su sve borce.

„Od jutra sam imao veoma dobar osećaj i na zagrevanju sam osetio da ću da uradim nešto dobro tog dana. Prvi meč je bio sa Azerbejdžanom, bilo je malo teže jer sam od njega izgubio pre mesec dana na jednom turniru, ali sam sada napravio dobru strategiju sa svojim trenerom i pobedio sam. Druga borba je bila borba protiv borca iz Irana i to je bila veoma teška borba za mene, a treća borba bila je protiv borca iz Kanade, koja je bila lakša. U polufinalu sam se borio protiv borca iz Udžbekistana, dok je u Finalu bio protivnik iz Kine koga nisam poznavao i to je bio veoma težak meč za mene“, istakao je Hodabahši.

Hodabahši je osvojio ranije i zlatnu medalju za Iran, ali kaže da mu je ova slađa je se vratio posle operacije kolena koju je imao početkom godine. I Hodabahši kao glavni cilj za naredni period ističe olimpijske izgre u Parizu.

Na takmičenje je otišlo 10 tekvondoista iz Srbije, a doneli su pet medalja, pored Nadice Božanić i Mahdija Hodabahšija, Aleksandra Perišić osvojila je srebrnu medalju, Tijana Bogdanović bronzanu medalju i Stefan Takov koji je osvojio bronzanu medalju.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar