ŠTA SE STVARNO KRIJE IZA NAVODNOG EKOLOŠKOG PROTESTA? Opozicija na ulicama, država radi svoj posao

EKOLOŠKI protest s ciljem skretanja pažnje na nedostatak vode, seče šuma, otvaranja rudnika i kamenoloma, kao i izgradnji mini hidrolektrani započet je danas u 14 časova na Trgu Nikole Pašića.

Među nekoliko stotina ljudi, prisutni su i Boško Obradović, karikaturista Predrag Koraksić Koraks, Đorđe Vukadinović, Milan Verouović kao i Petar Đurić, lider organizacije “Ćale ovo je za tebe”.

Zbog protesta je blokiran potez od Trga Nikole Pašića, pa sve do Brankovog mosta, gde je održana protestna šetnja.

Dok je trajao protest i blokada velikog dela grada, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović je bila na terenu, i prisustvovala početku radova na uklanjanju smetlišta u selu Kucura.

– Nastavljamo sa velikom akcijom čišćenja širom Srbije, a kao što smo i najavljivali, očistićemo 500 divljih deponija u 43 lokalne samouprave. I zato sada ponovo možemo da vidimo sa jedne strane lepu prirodu, a sa druge deponiju na kojoj je nepropisno odložen i komunalni i građevinski i životinjski otpad. Za nas je izuzetno važno da jednom očišćene deponije i ostanu očišćene, i zato ćemo pojačati kontrolu – rekla je ministarka Vujović.

Na protestu su deljeni i letci “Ovde se zaustavlja tiranija, ovde počinje sloboda”, koji najavljuje naredni protest 18. septembra.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar