Stara planina: Gorile energetskih mafijaša tukle meštane sela Rakita! (VIDEO)

Više osoba je povređeno u selu Rakita u masovnoj tuči koja je izbila u ovom selu, kada su meštane i aktiviste inicijative Odbranimo reke Stare planine napali pripadnici obezbeđenja gradilišta za spornu mini-hidroelektranu.

U policiji kažu da su njihove patrole i dalje na terenu, a zbog lošeg telefonskog signala u ovom planinskom selu, nemaju još uvek sve informacije.

Masovna tuča izbila je juče oko 16 sati, nakon što su se malobrojni meštani i aktivisti opet suprostavili plaćenim gorilama energetske mafije koji su obezbeđivali kamion-mikser koji je trebalo da isporuči beton na gradilište sa lokalnog puta, a sličan scenario desio se i pre mesec dana, ali tada je bilo mnogo više ljudi u selu.

U policiji potvrđuju da je došlo do tuče, međutim zbog lošeg signala u selu, još uvek nemaju kompletne informacije.

– Nakon pobune i protivljenja meštana došlo je do tuče. Patrola je još uvek na terenu, komuniciraju sa dežurnim tužiocem. Da li će biti krivične ili prekršajne prijave još uvek ne znamo, čekamo tužioca – rekli su nam u policiji.

Konkretne informacije policija će imati u toku dana, a u međuvremenu se situacija u selu smirila, uz povećano prisustvo policije.

Podsetimo, prošlog meseca desila se slična situacija u Rakiti, ali su tada građani mirnim protestom sprečili radove, a nakon nekoliko sati pregovara sa policijom i izvođači radova iz redova energetske mafije su odustali od svoje sulude ideje.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar