STRAŠNO: Divlja farma pilića usred grada smradom teroriše Mladenovac!

Žitelji Mladenovca već duže vreme trpe torturu vlasnika divlje farme pilića koja potpuno nelegalno i neometano radi usred Mladenovca odnosno usred naseljenog dela grada * Farma pilića nalazi se u naselju Rajkovac okružena domaćinstvma u kojima žive porodični ljudi sa malom decom koja sve češće oboljevaju od bolesti respiratornih organa * Iako su brojne inspekcije ustanovile pregršt nepravilnosti i kršenje zakona, divlja farma pilića i dalje guši Mladenovčane nesnosnim smradom

Mladenovac 2

Inspekcijskom kontrolom utvrđeno je da je na farmi zatečen izvesni Vukan Ivančević iz Mladenovca kako obavlja delatnost uzgoja pilića u komercijalne svrhe za klanice i fizička lica iako za to nema nijedan dokument niti dozvolu.

Mladenovac 3

Zbog povrede propisa o trgovini (službeni glasnik RS broj 53-10 i 10-13 tržišni inspektor je doneo rešenje o ZABRANI OBAVLJANJA DELATNOSTI I TOVA PILIĆA dok se ne izvrši upis farme u registar kod nadležnog organa što znači da je radio potpuno nelegalno i bez kontrole veterinarske inspekcije koja utvrđuje ispravnost mesa i izdaje dozvole za upotrebu u prehrani ljudi! Realna je opasnost da je meso pilića zaraženo nekom opasnom zarazom ili možda čak ptičjim gripom!

Zbog povrede navedenog zakona tržišni inspektor se obavezao da u zakonskom roku protiv zatečenog Vukana Ivančevića podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnog suda.

Mladenovac 1

Istražnim postupkom utvrđeno je da je farma u vlasništvu izvesne Radmile Pantić iz Mladenovca.

Grupa od preko 50 Mladenovčana, koji su direktno ugroženi radom divlje farme pilića, potpisnici su 7 peticija poslanih na adrese Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Veterinarskoj Inspekciji, Ekološkoj inspekciji, Komunalnoj inspekciji, Tržišnoj inspekciji, Ministarstvu trgovine – Odseku za zaštitu potrošača ali bez efekta .
Najveće zagađenje ipak ne dolazi od smrada izmeta nego od sagorevanja uginulih pilića koji se obavljaju unutar farme što je poseban problem i dodatno kršenje zakona o odlaganju uginulih životinja!
Mladenovčani se ipak nadaju da će neko odgovoran iz Beograda rešiti njihove probleme kada već to nije moguće na nivou njihove opštine.