Trijumf Milovana Vesnića u auto trci na Grobniku

Srpski automobilista Milovan Vesnić trijumfovao je prvi put u tekućoj sezoni TCR Istočna Evropa, pobedivši u prvoj trci na Grobniku.

Vesnić je startovao sa pol-pozicije i vodio je svo vreme trke.

Trijumf Milovana Vesnića u auto trci na Grobniku

„Teška trka, kao i cela sezona, ali najbitnije je da je auto konačno „proradio kako treba“. Vozio sam sigurnu trku, držao sam sve pod kontrolom, čuvao sam i gume i kočnice. Imao sam dobru strategiju, defanzivnu, što se odrazilo i na dobar rezultat“, izjavio je Vesnić posle pobede.

Grošek je držao tempo Vesnića, a razlika između njih bila je konstantno 0,3 sekunde. Grošek je pokušavao da izbije na čelo na pravcima, dok je na krivinama bio sporiji od srpskog asa.

Blizu njih bio je i Vitke, koji je uhvatio ritam posle lošeg starta. On se ukazivao u retrovizorima Grošeku, ali napada nije bilo. Napeto je bilo do samog kraja, ali je poredak na cilju ostao Vesnić-Grošek-Vitke.

Druga trka na programu je u nedelju od 13 časova a Vesnić startuje sa sedme pozicije.

„Sutra će biti teško završiti trku jer krećem iz sredine. Voziću pametno i biću spreman na sve“, kaže Vesnić pred drugu trku četvrtog trkačkog vikenda TCR Istočne Evrope na Grobniku kod Rijeke.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar