U 2 KORAKA PROVERITE DA LI VAM JE UPLAĆENO 30 EVRA

Svim punoletnim građanima koji su se još u aprilu prijavili za paket „30 + 30“ drugi deo pomoći u iznosu od 30 evra leći će danas ili sutra na bankovne račune.

Svim penzionerima, korisnicima socijalne pomoći i zatvorenicima u Srbiji juče je isplaćena pomoć države u iznosu od 30 evra.

Provera uplate

Oni koji su se prijavili, a nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva koraka mogu da provere da li su uneli ispravne podatke.

Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija „Provera statusa prijave“.

provera statusa

Ovde unosite svoj JMBG i broj lične karte.

provera statusa

Odmah ćete dobiti informaciju.

provera statusa

Lepa vest za sve je da će država još jednom pomoći svim punoletnim građanima, koji će dobiti još 20 evra, i to već u decembru. Od Nove godine stiže i povećanje za zaposlene u javnom sektoru, najviše za radnike u vojsci, zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

Infografika, kalendar isplata

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će novac biti uplaćen na račune više od 5,7 miliona građana, od čega 1,6 miliona penzionera.

– Svako će dobiti po 3.527 dinara. Građanima koji su, nakon što su dobili prvi deo novčane pomoći od 30 evra u maju mesecu, promenili banku i ugasili račun u prvobitnoj banci biće otvoren namenski račun na koji će im biti uplaćen drugi deo novčane pomoći – napomenuo je on.

Sredinom decembra planirana je i isplata dodatnih 20 evra, a Mali je detaljno objasnio ko će i na koji način morati da se prijavi za novu državnu pomoć.

– Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra ne treba da se prijavljuju za dodatnu pomoć od 20 evra, jer će im ona biti automatski uplaćena u decembru. Takođe, ni korisnici penzija, primaoci socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju – napominje on i dodaje.

– Ostali punoletni državljani Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, koji se prethodno nisu prijavili za dva puta po 30 evra, a sada žele da dobiju dopunsku pomoć u iznosu od 20 evra moći će da se prijave na portalu Uprave za trezor, idp.trezor.gov.rs, u periodu od 15. do 30. novembra. Takođe, svi oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište ili ličnu kartu treba da se prijave ukoliko žele pomoć.

Infografika, pomoć penzionerima

Svaki od ukupno 1,7 miliona penzionera u Srbiji naredna četiri meseca dobiće bar 235 evra na ime državne pomoći i povišice. U decembru će dobiti po 20 evra, a u januaru ih čeka povišica od šest odsto, koja će za prosečnu penziju od 29.300 dinara iznositi 1.750 dinara, što je oko 15 evra. Kada se na to doda i februarska pomoć od 20.000 dinara (170 evra), jasno je da će penzioneri u samo četiri meseca dobiti 235 evra pomoći., računajući i 30 evra koji su im juče uplaćeni.

Oni koji primaju i višu penziju od prosečne do kraja februara 2022. dobiće i više novca. U zavisnosti od visine penzije neko će u naredna četiri meseca, kad se sve sabere, dobiti 300 evra i više.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar