URADI SAM: Ekološka kuća za samo 150 evra!

Da izgradnja kuće,naročito one ekološke,ne mora uvek biti skupa,dokaz je i ova kuća čija izgradnja košta samo 150 evra!
Izgradio-kuću-za-samo-150-evra1
Naime, izgradnja ove kuće  koštala je vlasnika samo 150 evra, a u izgradnji je koristio samo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, plina ili vode, mesečni su troškovi niski. On je kuću iznajmio, a trenutni stanar izdavanje kuće plaća svežim mlekom i pavlakom.

Kuća je izgrađena za samo osam meseci, a vlasnik je prilikom izgradnje koristio mešavinu ilovače, šljunka i slame. Ukratko, kuću od tridesetak kvadrata izgradio je sam, a čak ni za prozore nije trošio novac već je izrezao vetrobranska stakla starih kamiona.
Izgradio-kuću-za-samo-150-evra2
Mnogi misle kako je u kući hladno, ali pomenuta mešavina odlično obavlja ulogu izolacije, a valja pomenuti i kako je plafon dodatno izolovao ovčijom vunom kako bi dodatno zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, kuća se osvetljava svećama i fenjerima, klozet je odvojen od kuće.
Izgradio-kuću-za-samo-150-evra3
“Hteo sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćivajući hipoteke, a to je nešto u čemu malo ko uživa”, rekao je vlasnik koji je kuću planirao izgraditi ne potrošivši ni evro, ali ipak se preračunao i na kraju morao kupiti još slame i dodatni alat.
Gordana Nikolić