"Vidatoks" nije čudo, ali leči rak !

EKSKLUZIVNO! U klinici u Tirani koja koristi „vidatoks“, kubanski lek protiv kancera. Homeopatski lek pokazao se kao uspešan u početnim fazama bolesti, a u kasnijim je usporava !

U Beogradu se još ispituje, u Tirani se – primenjuje. 

– „Vidatoks“ nije čudo, i ne vraća iz mrtvih, ali je potpuno prirodan homeopatski lek, čiju aktivnu supstancu čini otrov jedne vrste škorpije. Ovaj lek u početnim fazama uspešno leči rak, a u kasnijim usporava bolest i, za razliku od hemoterapije, obolelima omogućava dostojanstven život, bez bolova i sa mnogo više snage i energije – kaže Toma Janče, jedan od dvojice vlasnika, kako za sebe kaže, misionara, koji su otvorili ovu kliniku u Tirani.

Janče je rođeni Albanac, sa razvijenim biznisom u Italiji, a njegov partner je Italijan Franćesko Mateući, takođe uspešan poslovan čovek.
Obojica su imala snažan motiv za ovu misiju, jer su lično ili porodično bili bitku sa opakom bolešću.

– Naš jedini cilj je da pomognemo bolesnima, i od ovog posla nemamo nikakav profit, o čemu govore i cene „vidatoksa“ i drugih proizvoda koje su iste kao na Kubi.

Ova klinika je naš mali doprinos borbi protiv kancera, ali i globalnoj borbi protiv farmaceutske mafije i politike profitiranja na ljudskoj nesreći. Ovde nije reč samo o farmaceutskim kućama koje zarađuju milijarde i na razne načine sprečavaju afirmisanje i patentiranje efikasnih i prirodnih lekova.

Mi takođe ukazujemo na nehuman posao prehrambene industrije, koja dodavanjem raznih kancerogenih materija direktno utiče na stvaranje ćelija kancera u organizmu. Onaj ko puši, to čini svesno, ali jesti moraju svi – kategoričan je Janče.

ORIGINAL 145 EVRA Na klinici u Tirani bočica kapi „vidatoksa“, koja obično traje 45 dana, košta 145 evra. Uz nju, uglavnom, ide i homeopatski preparat za jačanje i imunitet, koji košta 25 evra.
– „Vidatoks“ je trenutno kod nas jeftiniji nego na Kubi gde košta 180 evra, jer smo ga uvezli pre nego što su oni formirali zvaničnu cenu. Sledeći kontingent će biti po istoj ceni kao na Kubi, jer i oni na tome insistiraju. Svi koji ga kupuju moraju znati da svaka cena ispod ove znači da je falsifikat. Osim toga, gde god da kupuju „vidatoks“, osim na Kubi, trebalo bi da nas pozovu, izdiktiraju nam serijski broj i mi ćemo im reći da li je to original.

Smirenost, unutrašnja energija, apsolutno odsustvo arogancije i samopromocije ovog svestrano obrazovanog čoveka, sa znanjem četiri svetska jezika, uliva poverenje već pri prvom susretu.

Klinika „Kubana“ u Tirani otvorena je pre godinu i po. Albansko zakonodavstvo, kaže Janča, ne brani upotrebu homeopatskih lekova, ali je u toku postupak registracije „vidatoksa“.

Po njegovim rečima, sličan postupak u Engleskoj bi trebalo brzo da bude završen, a on i njegov tim dobili su nedavno presudu Suda u Bariju u Italiji da se „vidatoks“ može slobodno unositi u zemlju.

– Istraživanja, eksperimenti i ispitavanja efekata upotrebe „vidatoksa“ trajali su na Kubi 30 godina pre njegove zvanične registracije – objašnjava Janča, koji je u ovoj zemlji bio mnogo puta.

Kubanski lekari boravili su u više navrata na klinici u Tirani i obučavali ovdašnje lekare. Po njegovim rečima, medicina na Kubi je među prvih nekoliko u svetu, a Kanada, recimo, plaća troškove svojim građanima koji žele da se leče na Kubi.

Na klinici u Tirani, pored onkologa, radi nekoliko lekara homeopata koje obavljaju detaljan razgovor sa svakim pacijentom i nakon toga određuju dozu i način upotrebe leka. Homeopate Melinda Agoli i Irida Bime kažu da „vidatoks“, kao i drugi homeopatski lekovi, leči pre svega čoveka. Pošto pacijent ode kući, oni su u telefonskom kontaktu, prate efekte, menjaju dozu i slično.

DOBILI 32 SPORA
JANČE je, kako kaže, rezigniran odnosom medija i novinara prema klinici i „vidatoksu“.
– U italijanskim novinama su pisali svašta protiv nas, a da niko nije došao ovde da vidi šta i kako radimo. Samo iz principa i želje da odbranimo ovo što radimo od neistina, pred tamošnjim sudovima smo pokrenuli i već dobili 32 spora protiv medija koji su pisali neistine – kaže Janče i dodaje da su slična iskustva imali i sa novinarima i medijima iz regiona.

U Klinici „Kubana“ u Tirani kažu da imaju veliki broj pacijenata iz Albanije, ali i iz bivše Jugoslavije, Italije i čitave Evrope.

– Potrebno je, naravno, da pacijent dođe sa istorijom bolesti na osnovu koje naši lekari određuju lečenje – kaže Janče.

Stacionarnog lečenja nema, a klinika svakom pacijentu koji najavi dolazak obezbedi prevoz sa aerodroma ili ga dočekuju na ulazu u Tiranu. Ukoliko, pak, neko želi da prespava, tu su brojni hoteli i privatni apartmani sa pristupačnim cenama.

ČAVES I KASTRO

Neprikosnoveni kubanski lider Fidel Kastro je pre pet godina započeo lečenje raka pluća u Havani, i danas se smatra izlečenim. Slično je „prošao“ i znatno mlađi Kastrov veliki prijatelj, venecuelanski predsednik Ugo Čaves, koji se, posle lečenja na Kubi, vratio redovnim državničkim poslovima.

1 Comment

  1. mojot soprug so ovaa opaka bolest s bori celi 9 god. Primarna dg,ca sigme , a posle 5god meta promena na jetra.Posle 5 operacii pocnavme i so VIDATOX. sega ja prima vtorata flasica a rezultatot ke go vidime vo noemvri na kontrola .. iskreno se nadevame na uspeh.

Ostavite komentar