Vučić: Izuzetno me je pogodila vest o smrti Siniše Mihajlovića, legende fudbala i patriote koji je svom snagom voleo Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće povodom smrti Siniše Mihajlovića, piše Sport.

„Izuzetno me je pogodila vest o smrti Siniše Mihajlovića, legende našeg i evropskog fudbala i patriote koji je svom snagom voleo Srbiju.

Način na koji je shvatao i igrao fudbal, u koji je utkao ceo život kao igrač i trener, ostaće upamćen po njegovom jedinstvenom talentu i temperamentu. Mihin pečat u sportu obojen je strašću koju je ostavljao na terenu, kao i iskrenom emocijom koju nikada nije skrivao ni kada je pobeđivao, ni kada je gubio. Igra i borbenost kojima je vinuo „Zvezdu“ do svetskog vrha, čime je obeležio deo najsvetlije istorije ovog tima i srpskog fudbala, odavno su ušli u anale fudbalskog sporta.

Malo je reči kojima bi mogle da se opišu njegove majstorske bravure na terenu, a pamtimo ih svi, kao i vanserijske golove kojima je izazivao oduševljenje i koje je uvek posvećivao svom timu, porodici i državi, ponosno i iskreno, kao što je i igrao. Tako se nosio i sa strašnom bolešću – borbeno i uzdignute glave, sa nesalomivim duhom, kakav je imao i na terenu.

Bio je vrhunski sportista kojeg su poštovali i saigrači i protivnici, a Mihin stil igre ostaće trajna inspiracija i uzor generacijama mladih fudbalera. Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima Siniše Mihajlovića. Neka počiva u miru.“, napisao je Vučić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar