Vučić: Nikada se nećemo odreći podrške našem narodu u Crnoj Gori!

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da Srbija želi najbliže odnose sa Crnom Gorom i da se nikada neće odreći podrške svom narodu u toj zemlji.


Vučić je, upitan za izjavu predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića, povodom 15-te godišnjice osamostaljenja, da ta zemlja mora da se odupre „velikoj državnoj kleronacionalistočkoj agresiji našeg negiranja“ i da je tom odlukom ispravljena nepravda, kazao da je ono što se dogodilo pre 15 godina bilo pravo gađana Crne Gore da je donesu, kao i da nikoga ne treba terati da ostane sa nekim ako to ne želi.
– Međutim, da li sam u to vreme voleo i da li bih danas voleo da je odluka drugačija, da voleo bih da smo sačuvali zajednicu Srbije i Crne Gore, ali poštujem pravo građana Crne Gore koji su doneli drugačiju odluku i poštujemo nezavisnost Crne Gore – objasnio je on.
To, kako kaže, govori o nesposobnosti političara u to vreme, jednoj višedecenijskoj antisrpskoj politici koja je vođena protiv našeg naroda u Crnoj Gori i državne zajednice.
– Danas imaju nezavisnu državu, želimo najbliže odnose, ali ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gde ih nema i da ne govore našem narodu u Crnoj Gori da ne smeju biti pripadnici srpskog naroda, jer ako jesu nemaju prava. Nas zanima da imamo najbliže odnose sa Crnom Gorom, ali i da pružamo podršku srpskom narodu u Crnoj Gori, poštujući nezavisnost Crne Gore – objasnio je on.
Vučić je istakao da se Srbija nikada neće odreći podrške srpskom narodu, i da ništa ne radi protiv Ustava Crne Gore, ili suprotno evropskim pravilima, međunarodnog javnog prava.
– Samo kada pogledate položaj Albanaca u Severnoj Makedoniji i poredite sa Srbima u Crnoj Gori, a Srba u Crnoj Gori je procentualno značajno više, biće svima sve jasno – rekao je Vučić.

Sa Stamatovićem o projektima na Zlatiboru

 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Priboju dok je odgovarao na novinarska pitanja da sa Milanom Stamatovićem ima razgovore o projektima na Zlatiboru i da je njima zadovoljan, kao i da do sada sa njim nije imao političke razgovore.
Na pitanje novinara da prokomentariše to što se posle pristupanja SPAS-a Aleksandra Šapića SNS-u u Zapadnoj Srbiji govorka da je i Stamatovićeva stranka na istom putu, Vučić je rekao da poštuje rad Stamatovića, ali da nisu o tim stvarima razgovarali.
– Imao sam kontakt, mislim da je njemu drago što pokazujem poštovanje prema svim projektima na Zlatiboru i Čajetini, jer i ovo su (putevi) projekti važni za Zlatibor, pošto će ljudi iz ovog kraja moći brže da dođu do Zlatibora. Mnogo toga još infrastrukturno moramo da uradimo oko Zlatibora.
– Mnogo nas toga vezuje, radimo i razgovaramo, ja sam po tom pitanju zadovoljan, drugu vrstu razgovora do sada nismo imali – naveo je Vučić.

Brojke bolje, vakcinišite se, to je spas

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su „korona“ brojke danas bolje, da je manje zaraženih i da situacija sa epidemijom ide u dobrom smeru, ali je pozvao građane da se vakcinišu radi zdravlja, kao i napretka ekonomije.

– Molim ljude da nastave da se vakcinišu. Ne mogu da kažem da to ide loše poslednjih dana, voleo bih da ide brže, ali nije loše – rekao je Vučić u Priboju odgovarajući na pitanje novinara da li je situacija, iako bolja, toliko dobra da bi građani prestali da vode računa.
Predsednik je naveo da je uveren da u narednih 20-ak dana možemo da dođemo do cifre od 50 odsto vakcinisanih punoletnih, bar prvom dozom, ali da je sve na ljudima.
– Vakcine su spas, one daju život. Vakcina donosi fabrike, novac, ona nas spasava od svega. Molim ljude da se vakcinišu i da budu pažljivi, posebno nevakcinisani. To je moj apel – rekao je Vučić.
On je preneo da su danas korona brojke najbolje do sada, poredeći sa prethodnom nedeljom.
– Stvari idu u dobrom smeru, ali što je više vakcinisanih, biće sve bolje – rekao je Vučić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar