Vučić uživo iz Pariza: Nema više tajni, Priština ima podršku Nemačke i Velike Britanije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti uživo iz Pariza nakon sastanka specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

Tema sastanka bio je dijalog Beograda i Prištine, ali i situacija na Kosovu i Metohiji.

„Čeka nas veoma komplikovana situacija posle 21. novembra. Kurti pokušava jednostranim potezima da protera Srbe sa njihovih ognjišta. Priština ima podršku Nemačke. Nema tu više tajni. Nemci su ti koji im pružaju podršku u EU, a van EU to je Velika Britanija“, rekao je Vučić.

Kako kaže, razmena sa Francuskom je sve veća, što je, kako kaže, dobra vest.

velikom hapšenju grupe sa Vračara koja povezana sa kavačkim klanom, a koja je planirala napad na najviše državne funkcionere, predsednik je rekao da je reč o ljudima koji su hteli da ubiju njega i članove njegove porodice.

„Ti ljudi su uglavno vezani za pripreme i pokušaj ubistva i poslove sa narkoticima. Reč je o ljudima koji su želeli smrt mene i moje dece, kao i drugih. Ali nije moja bezbednost ugrožena, već bezbednost našeg naroda na KiM“, rekao je Vučić.

„Borelj i Lajčak su mi govorili o razgovoru sa Kurtijem i nisu bili ni malo optimistični. Teško je pronaći racionalan predlog, vi znate ko je kriv, a ima zaštitu veoma moćnih. Može da uradi šta hoće, ali uvek će imati podršku Nemačke i Velike Britanije“, dodao je predsednik.

„Srbija neće da se odrekne ničeg svog. Da pokušamo da nađemo kompromisno rešenje. Lako je tuđim teritorijama trgovati. Šta čekaju pojedini u Evropi? Čekaju da Srbija napravi grešku… Prvi put kada se recimo dogodi da Srbi odgovore na nasilje Prištine, tada će Srbi biti krivi. Sećate se situacije sa vozom, smetalo im je to što je na vozu pisalo Srbija i što je voz bio oslikan… To što oni maltretiraju ljude, ne formiraju Zajednicu srpskih opština, niko za to nije odgovarao“, podsetio je Vučić.

Predsednik je govorio i o susretu sa Katalin Novak.

„Pričali smo o svemu, predstojećoj zimi, gasu, naši odnosi su na istorijskom maksimumu. Dobar razgovor smo imali“, zaključio je Vučić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar