Vuk Jeremić kandiduje Mariniku, a Tadić Mićunovića za predsednika Srbije?!

Predsednički izbori u Srbiji koji će se održati iduće godine uveliko već intrigiraju domaću javnost, traže se intenzivno „idealni kandidati“ koji mogu, eventualno naravno, da pobede Vučića, i da vrate Srbiju opet u kandže poražene i u mišju rupu saterane žute mafije.

Vođa tzv. žute opozicije, zloglasni žuti tajkun Dragan Đilas već se odrekao usluga kontroverzne Rumunke iz Pančeva Marinike Čobanu (Tepić), jer je shvatio da su njene šanse da pobedi Vučića nikakve, čak ni teoretske, jer niko neće da glasa za Rumunku koja ni sama ne zna da li je više muževa ili partija promenila u životu!

Đilas je shvatio da samo neko ko nije kompromitovan i nije partijski angažovan ima nekakvih šansi protiv Vučića na predsedničkim izborima, a to svakako nije Marinika, koja je, prema izvorima iz Narodne stranke, brže-bolje, odlučila da opet „preleti“, ovog puta kod Vuka Jeremića, koji joj je navodno obećao da će biti kandidatkinja njegove Narodne stranke na izborima za predsednika Srbije.

Svrgnuti dvomandatni žuti diktator Boris Tadić po Ustavu Republike Srbije nema po Zakonu više pravo da se kandiduje za predsednika Srbije, jer je već bio dvaput predsednik Srbije, a ona treća, nezakonita i antiustavna kandidatura iz 2012. godine mogla je tada, za vreme brutalnog fašizma s njim na čelu, nekako i da prođe kod EU, a sada to nikako nije slučaj kada je Srbija demokratski uređena država po evropskim standardima. Zato je Tadić odlučio da kandiduje ispred svoje SDS partije iskusnog Dragoljuba Mićunovića, s kojim je inače uvek bio u dobrim odnosima.

Iako vremešan, Mićunović po brojnim analitičarima može da bude „srpski Bajden“, i da računa na pomoć američkih demokrata i NATO lobista čiji je inače Tadić pulen, i da osvoji više glasova od Marinike koju će kandidovati Jeremić, ali i od Đilasovog kandidata, ma ko to bio, i da se nađe u drugom krugu predsedničkih izbora sa Vučićem. Njegove šanse, ako dođe do tog drugog kruga predsedničkih izbora, automatski bi porasle i postale ozbiljne.

Uglavnom, sve je moguće, sva iznenađenja su moguća i ništa nas u narednom periodu ne sme iznenaditi…

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar