Za čistiji Kruševac

Javno-komunalno preduzeće Kruševac u saradnji sa nadležnim službama gradske uprave organizovalo je redovnu jesenju akciju uklanjanja deponija i čišćenja grada u kojoj je prikupljeno 1.300 kubnih metara smeća, reciklažnog i krupnog, komunalnog otpada.

Akcija čišćenja Grada Kruševca počela je  prozivkom i podelom rasporeda, nakon čega je duga kolona kamiona, kipera i građevinskih mašina krenula na posao. Sa pet specijalizovanih vozila radnici Javnog-komunalnog preduzeća uklanjali su kućni i kabasti otpad.

ZA ČISTIJI KRUŠEVAC 1

Direktor JKP „Kruševac“ Boban Kostić kaže da je u ovu akciju uključeno negde oko 45 specijalizovanih vozila i 130 radnika Javnog-komunalnog preduzeća.

Od šest planiranih prvo su uklanjanje one u gradskim, a potom u prigradskim naseljima.

„Mnogo nam je drago što će da bude ovako čistije. Sad će i sneg da padne da ne bi se ono đubre i sneg pomešali zajedno pa da bude katastrofa“, kaže Dijana Jašarević.

Iako je JKP pozvalo Kruševljane da uzmu aktivno učešće u akciji zbog lošeg vremena odziv je bio slab. Sa druge strane oni koji su radili nisu žalili truda.

Ivan Šabanović, radnik JKP „Kruševac“ kaže da se akcija organizuje dva puta godišnje.

ZA ČISTIJI KRUŠEVAC 2

„Uopšte nam ne pada teško. To je u sklopu naših uobičajenih poslova, mada ima malo više da se radi“, kaže Šabanović.

U akciju čišćenja i prikupljanja smeća, reciklažnog i krupnog komunalnog otpada na području dvanaest mesnih zajednica uključilo se i desetak kruševačkih firmi što je u znatnoj meri doprinelo da posao bude brže i efikasnije završen.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić kaže da i opština i JKP apeluju da građani imaju jedan viši stepen lične i društvene odgovornosti prema svojoj sredini i zajednici.

„Molimo ih da i oni vode računa sami o svojoj okolini. Želimo da očistimo sve te deponije divlje, ali naravno bez pomoći građana to je nemoguće , ma koliko da je veliki udeo ovih ljudi ovde u Javno-komunalnom preduzeću“, kaže Gašić.

Pored redovnih i vanrednih akcija čišćenja, veliki doprinos lepšem licu grada daju i zelene površine pa se ove jeseni u Kruševcu pod cvećem našlo oko 2.000 kvadratnih metara.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar