Zaječar: Bivši gradonačelnik jači od države i pravosuđa! (VIDEO)

Jedna od najvećih afera koje su zadnjih decenija potresle Zaječar, bila je ona u kojoj je tadašnji gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović tražio, bez imalo stida i srama, od potencijalnih stranih investitora izvesne povlastice za sebe i svog sina!
Možda to i ne bi bilo toliko čudno, jer ipak je ovo Srbija, ali ta nedozvoljena krivična radnja ni do današnjeg dana nije procesuirana i sankcionisana!
Zašto Ognjenović još uvek nije procesuiran i zašto nije na zasluženoj robiji zbog otvorenog i dokazanog traženja mita od potencijalnog stranog investitora, to niko u Zaječaru ne zna!
KO JE VELIMIR OGNJENOVIĆ?
Rođen je 1956. godine u Skoplju. Po zanimanju je mašinski tehničar.

Od 1974 do 1984. godine radio je u Fabrici mašina i procesne opreme „Arsenije Spasić“ u Zaječaru kao samostalni projektant, od 1984. do 2002. godine obavljao je poslove komercijaliste. Od 2002. bio je rukovodilac komercijale u JKP „Toplana“ Zaječar.

Avgusta 2013. godine izabran je za gradonačelnika Zaječara.

BEZ STIDA I SRAMA

Na snimku u prilogu jasno i glasno čuje se kako tadašnji gradonačelnik Zaječara Ognjenović traži 5 eura po kvadratu – za 15.000 kvadrata 75.000 eura, i mesto člana nadzornog odbora za sina od potencijalnih stranih investitora! I to mu je bilo malo, pa je Velimir Ognjenović tražio, bez stida i srama i 4000 evra platu za svog sina!

Inače je Velimir Ognjenović poznat po tome što je stalno ubeđivao sve Zaječarce u svoju „čast i poštenje“. Svi su, po njemu, ostali lopovi, a samo on je čistunac. A kada se ugovaralo da se fingira otvaranje nekakvog kamena temeljca i da tada u Zaječar dođe Vučić usred kampanje, šta onda?! I kada se tražilo od potencijalnog stranog investitora izvesno „ugrađivanje“?!

Da li je Velja Ognjenović bio samo jedan od mnogih koji je tada zloupotrebljavao svoju člansku kartu SNS i koji je brukao javno i Srpsku naprednu stranku i predsednika Vučića svojim ponašanjem?

Uostalom, poslušajte audio snimak i sami procenite o čemu i kakvom čoveku se radi:

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar