Zatvorski dani Velje Nevolje: Bilduje sa cimerom u ćeliji i šeta napolju po dva sata!

Veljko Belivuk (36), poznatiji kao Velja Nevolja, koji je optužen za jezive zločine, nezapamćene na prostorima Srbije, zatvorske dane mahom provodi u ćeliji koju deli sa još jednim cimerom.


Vođa kriminalnog klana, kojeg je vodio sa Marko Miljkovićem, zvanim Mare Mesar, ćeliju obično napušta na samo dva sata tokom dana, naravno, ukoliko ne ide na saslušanja ili na sastanke sa advokatom.

Dok traje Belivukova šetnja, u koju ide zajedno sa cimerom iz sobe, obezbeđenje je na maksimalnom oprezu i pojačano u odnosu na momente kada su u šetnji ostali zatvorenici. Velja Nevolja ni tokom šetnja nema kontakt sa drugim zatvorenicima.

– Veljko Belivuk je pod najstrožim merama u pritvoru, a takav tretman imaju i ostali pripadnici njegovog klana. Dok čeka početak suđenja, a posebno kada se unervozi, Velja „bilduje” u zatvorskoj sobi. Dva puta mesečno može da dobije paket od porodice, a dva puta tokom meseca članovi porodice imaju pravo i da mu dođe u posetu. Sa druge strane, advokat može da ga posećuje kada god hoće – otkriva izvor.

Zašto ne sme da viđa bivše saradnike?

I ostali članovi surovog Belivukovog „koljačkog“ klana, koji su smešteni u pritvoru Specijalnog suda za organizovani kriminal, iamju pravo na dvočasovnu šetnju.

– Belivuk ne viđa svog najbližeg saradnika Marka Miljkovića pošto su optuženi za ista krivična dela. Nijedan član Belivukovog grupe ne sme da se sretne sa „kolegama“. Baš kao i Velja, i Mare Mesar dane u ćeliji najčešće provodi tako što diže tegove – ističe sagovornik.

Žandarmerija, takođe, obezbeđuje pritvorsku jedinicu, koja je rezervisana samo za najčuvenija imena kriminalnog miljea i najopasnije kriminalce.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar