Enzim iz ananasa ubija rak ?!


Prevela i uredila: Irena Dujmušić
Matrix World
GreenMedInfo
Svako malo, u američkoj nacionalnoj biblioteci medicine, pojavi se neki članak koji ne samo da potvrđuje terapeutski značaj prirodnih tvari u liječenju raka, nego i pobija konvencionalni pristup. Istraživači su otkrili da je enzim ekstrahiran iz ananasa, poznatiji kao bromelain,  superiorniji u odnosu na kemijski agens  5-fluorauracil, u liječenju raka na životinjskom modelu. Istraživanje je objavljeno u časopisu  Planta Medica, 2007-e godine.
 
Tada su istraživači izjavili: „Ovaj antitumorski učinak  (bromelain) je superioran u odnosu na onaj 5-FU (5-fluorouracil),  čiji je indeks opstanka  bio oko 263%, u odnosu na netretirane kontrolne skupine.”

Ono što je tako izvanredno u ovom istraživanju je da se 5-FU koristi za liječenje raka već gotovo 40 godina, te je relativno neuspješan zbog svoje neselektivnosti  jer osim stanica raka također ubija i zdrave stanice.
Kao vrlo toksična forma fluoridnih veza  nukleinske kiseline uracil, dio normalne komponente RNA, lijek bi trebao raditi tako da prevari brzu podjelu stanica – što uključuje i bolesne i zdrave stanice, no preuzimajući tu funkciju time i inhibira (čitaj: truje) replikaciju RNA enzima i sintezu RNA.
Sigurnosni podaci (MSDS) za 5-FU glase:

Doza od koje ugiba 50% životinja koje su dobivale lijek  je 115mg/kg  što je ekvivalent za 7,8 grama za 70 kg teškog odraslog čovjeka.

Treba imati na umu da doza 5-FU od 7,5 grama doza, ubija 50 % ljudi!  Podaci za Bromelain, s druge strane, navode ovakav odnos:  700 grama za čovjeka težine od 70 kilograma.
Kako, dakle, nešto tako neškodljivo kao enzim iz jezgre od ananasa može biti superiorno u odnosu na lijek na koji  milijuni pacijenata oboljelih od raka u posljednjih 40 godina nalazi svoje nade u oporavak, te troše milijarde dolara za to?
Postoji poznati učinak, povezan sa širokim rasponom prirodnih spojeva pod nazivom “selektivna citotoksičnost“, pri čemu su ti spojevi u stanju izazvati programiranu staničnu smrt (apoptoza) unutar stanica raka, a ostavljajući zdrave stanice i tkiva neoštećena. Niti jedan odobreni lijek za  kemoterapiju na tržištu danas nema to neophodno svojstvo (jer se kemikalije ne mogu ponašati kao prirodni spojevi),  zbog čega je liječenje raka  još uvijek u mračnom dobu, često uništavajuči kvalitetu života, te ubrzavajući smrt onih koji su na kemoterapiji. Kada osoba umre nakon konvencionalnog liječenja raka najlakše je “kriviti žrtvu” i jednostavno napisati da je pacijentov rak “kemo-otporan” ili “iznimno agresivan,” a u stvari je neselektivna priroda kemotoksičnog agensa ta što je u konačnici dovela do smrti.

Imajte na umu da bromelain, kao i sve prirodne tvari, nikad neće dobiti FDA odobrenje za lijekove. Danas se kapital još uvijek ne usmjerava u razvoj neprofitnih terapija raka, čak i ako one rade, sigurne su i vrlo pristupačne. To je jednostavno priroda zvijeri. Dok ne prisilimo naše vlade da iskoriste naš porezni novac  za ulaganje u ovu vrstu istraživanja, neće postojati niti jedan prirodni tretman u konvencionalnoj medicini. Neki od nas mogu se odlučiti da svoje zdravlje imaju u svojim rukama, i koristiti istraživanja o mogućim prirodnim metodama liječenja raka, koja su već dostupna, kako bi se informirali te donosili  odluke o tretmanu bez vodstva konvencionalnih onkologa, koji sve više poprimaju opis “primijenjeni farmakolog / toksikolog” – i ništa više niti ništa manje.
Za prikaz dodatnih istraživanja o potencijalnim terapeutskim svojstvima bromelaina za više od 30 zdravstvenih stanja, posjetite medicinsku stranicu prirodnih resursa o bromelainu.

 
 
 

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar