ВУЧИЋ У НЕМАЧКОЈ ЗБОГ "ЗЕЛЕНЕ ЕНЕРГИЈЕ"

Посета Александра Вучића Немачкој, требало би да Србији обезбеди дугорочно решавање проблема енергије и да јој обезбеди ону „зелену“ и сачува животну средину.

Ово је велика еколошка победа Србије јер је колико јуче челник Демократске странке Божидар Ђелић хтео да уништи Србију изградњом нуклеарки чија је изградња широм света након трагедије у Фукушими сторнирана !

“У Берлину ћемо потписати заједничку изјаву о Термоелектрани ‘Никола Тесла-Б3′ и ‘Морави’ и ‘Дрини’ о томе да они уложе 1,2 милијарде евра у ТЕНТ Б3 и затим више од милијарде у хидро-потенцијале, а да ми то враћамо не новцем него кроз зелену енергију”, рекао је Вучић новинарима након обележавања 130 година дипломатских односа Србије и Јапана.

Вучић је казао да је за реализацију ових пројеката потребна и брза изградња “Ђердапа 3″, али, додао је, “о том потом”.

Он је казао да ће сусрет у Берлину бити на високом нивоу и да је захвалан немачкој страни што је толико пажње посветила Србији.

Вучић је навео да ће разговарати с министром за економски развој и сарадњу Дирком Нибелом, као и с најзначајнијим људима из привредних и економских ресора, а на највишем нивоу биће примљен и у министарству одбране те земље.

Како је рекао, разговараће и са саветником немачке канцеларке Ангеле Меркел за спољну политику и безбедност Кристофом Хојзгеном.

На питање како објашњава то што он са једне стране путује у Немачку, а председник Србије Томислав Николић ускоро у Русију, Вучић је поновио да Србија жели улазак у ЕУ, али и боље односе са свим земљама света, посебно оним важним, попут Русије и САД.

“То је нормална, озбиљна и рационална политика. Ми смо мала земља, мали али поносни народ који мора да опстане и уради све за бољи живот својих грађана”, изјавио је Вучић.

Он је потврдио да ће тема данашње седнице владе бити обнављање меморандума о енергетској сарадњи Немачке и Србије, али и о “неким новим деловима тог меморандума”, као и о споразумима који ће бити потписани током његове посете Немачкој око сарадње немачке енергетске компаније РWЕ и Електропривреде Србије.

1 Trackback / Pingback

  1. Ekologija e-magazin » Blog Archive » Vučić u Nemačkoj zbog „zelene energije“

Ostavite komentar