Zelena laboratorija – "Plodna zemlja" – najkvalitetnije organsko đubrivo…

Sve je počelo pre više od dve decenije, kada smo se zarad sopstvenih potreba odlučili da gajimo povrće na način za koji će se tek u godinama koje dolaze ustaliti termin organska proizvodnja.

Plodna Zemlja logo

Ključ je bio upotreba glistenjaka

Ukoliko ste ljubitelj prirode i stalo Vam je do travnjaka, vrta, voćnjaka, saksijskog bilja tu smo da Vam ponudimo glistenjak.,organsko đubrivo, najučinkovitiji proizvod kojim možete prihraniti Vaše biljke, a jesen koja dolazi je najbolje vreme za te radove.

Glistenjak pored toga sto prihranjuje biljke , jer je izuzetno bogat azotom, fosforom i kalijumom u onom prirodnom obliku koji biljke mogu da koriste, sadrži jos i obilje minerala koji potpomažu procese ishrane biljaka. Bakterijska mikroflora sadrži azotfiksirajuće bakterije, a one su neophodne kao regulatori oslobadjanja hranjivih materija, te su tu i enzimi glista, koje biljke prepoznaju kao faktore svog rasta.

Povrh svega toga, glistenjak i u mnogome popravlja strukturu zemljišta omogućavajuci korenu biljke bolju snabdevenost vazduhom i adekvatniju drenažu.

 Biljka je zdravija, otpornija na bolesti, plodovi su krupniji i bogatiji mineralima i vitamnima travnjaci su zeleniji,gusći, otporniji na suše, cvetnice će cvetati duže, bogatije.

 Posetite našu edukativnu prezentaciju na adresi www.plodnazemlja.rs ako želite da se pobliže upoznate sa brojnim prednostima, načinom proizvodnje te brojnim aspektima upotrebe glistenjaka.

 Glistenjak,odležao i prosejan, upakovan u džakove od 50 litara možete kupiti kod nas sa mogućnošću dovoza na Vašu adresu, a za sve ostalo nas slobodno pozovite.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar