Zelena stranka: Drugačija politika u Novom Sadu

Izborna skupština odbora Zelene stranke u Novom Sadu održana je u prepunoj velikoj sali hotela Norcev na Fruškoj gori pod sloganom  „Jedna drugačija politika“.
zelena-stranka-skupstina
Novi predsednik novosadskog odbora Zelene stranke je Slobodan Cvetković. Cvetković je je rođen 1963. godine u Novom Sadu i po obrazovanju je profesor književnosti, do sada nije bio politički aktivan. Sem Cvetkovića, izabrani su i potpredsednici Gradskog odbora i to su dr vet. med. Dunja Kovač, Ivana Vujasin, dipl. inž. El. Sonja Nikolić i Stevan Pilipović. Predsednik Izvršnog odbora je Pavle Petrović, a za sekretara je izabrana Milica Zečević.
Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi kaže da Srbija zaslužuje jednu modernu političku stranku sa novim ljudima i novim idejama.
zelena-sranka-skupstina
„Imamo dve opcije: ili ćemo sedeti kod kuće i kukati kako nam nije dobro, ili ćemo pokušati nešto da promenimo. Mi u Zelenoj Stranci verujemo da Srbija može biti bolje mesto za život, a da Novi Sad može biti jedan sasvim drugačiji grad u kome će Novosađani moći da uživaju i da ako to želimo da uradimo moramo politički da se angažujemo. Zelene ideje su velike. To nisu samo ideje ekologije, koja naravno jeste bitan temelj ove politike, ali su zelene teme istovremeno i teme nenasilja, socijalne pravde, i naravno zelene ekonomije. Mi verujemo da i u Novom Sadu, a i u celoj zemlji ima dovoljno kvalitetnih ljudi koji nisu uključeni u političke procese, a mogu da pomognu ovom društvu. Mi kao društvo, poslednjih 15-20 godina imamo političku elitu koja vrti istu mantru, a mi živimo sve lošije. Vreme je za jednu drugačiju politiku. I vreme je za nove ljude.“